Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» τάσσεται ο Σταύρος Θεοδωράκης

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συστήσουν κοινή επιτροπή διαπραγμάτευσης του χρέους»

theodorakisB

Σαφή θέση υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ πήρε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

«Το Ποτάμι πιστεύει ότι θα πρέπει να δοκιμάσουμε και τους ιδιώτες στην ενέργεια, να προχωρήσουμε σε δοκιμαστικές ιδιωτικοποιήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως πρέπει να ισχύσει στην Ελλάδα αυτό που ισχύει σε όλη την Ευρώπη τονίζοντας » Είναι ανάγκη να υπάρξουν, έστω περαματικά, κάποιοι παίχτες. Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες που θα διαχειριστούν την ενέργεια θα έχουν οικονομικό αντίκρυσμα».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι πως δεν έχει άποψη επί των επιμέρους ρυθμίσεων του νομοσχεδίου γιατί δεν το έχει στα χέρια του, έσπευσε ωστόσο να επισημάνει πως «αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ο τελικός οικονομικός απολογισμός των Ελλήνων φορολογούμενων και όχι των εργαζομένων».

Σχετικά με τη διαχείριση του χρέους ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε τη σύσταση κοινής επιτροπής διαπραγμάτευσης του χρέους από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, «με την ευθύνη και το μάτι στην επόμενη γενιά», καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το χρέος δεν είναι διευθέτηση μεταξύ μας. Θα το πληρώσουν και τα παιδιά μας. Μιλάμε για πενήντα και εβδομήντα χρόνια…». Μάλιστα χαρακτήρισε «τραγελαφικό» το γεγονός ότι τα δύο κόμματα εξουσίας ζητούν από την Ευρώπη να λύσει το θέμα του χρέους και δεν έχουν εθνική θέση και σημείωσε ότι το Ποτάμι θα συμμετάσχει στο διάλογο για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Τέλος σχετικά με τη μελλοντική πορεία και στάση του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε πως: «Εμείς δεν λιγουρευόμαστε καρέκλες. Δεν θα κάνουμε συνεργασίες κάτω από τραπέζι».

By