Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου ο Ραγκούσης

Εμφανίζεται έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική

giannhs-ragkoyshs-thumb-large

Υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, τίθεται ο Γιάννης Ραγκούσης, που με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, εμφανίζεται έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική.

Όπως σημειώνει ο κ. Ραγκούσης στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανδρέου, ανέλαβε ολοκληρωμένη και σημαντική πρωτοβουλία σε μια, εθνικά και πολιτικά κρίσιμη κι οριακή περίοδο.

«Την χρωστούσε στην χώρα, την χρωστούσε στην παράταξή του ακόμη και στον εαυτό του» τονίζει ο κ. Ραγκούσης και δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει για να ενώσει τις δυνάμεις του ώστενα δημιουργηθεί ένα «Νέο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ραγκούσης ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας πως η Ελλάδα βρίσκεται πάλι ενώπιον δραματικών εθνικών, οικονομικών και πολιτικών κινδύνων.

Υπστηρίζει πως ετοιμάζεται ένα «3ο υβριδικό Μνημόνιο» το οποίο όχι μόνο θα περιλαμβάνει ή την παράταση του δεύτερου μνημονίου, ή την ειδική διεθνή οικονομική επιτήρηση με το ακριβό χρήμα μαζί.

Μάλιστα προειδοποιεί πως αυτό θα υποχρεώνει τελικά την Ελλάδα να επιδιώξει τις λύσεις και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στα μείζονα εθνικά θέματα του Χρέους, του Κυπριακού, της ΑΟΖ και του Σκοπιανού, ταυτόχρονα.

Ακόμη ο κ. Ραγκούσης ασκεί κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας πως «η ηγεσία του σημερινού ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε την επιβολή ως Πρωθυπουργού του κ.Α.Σαμαρά σαν να ήταν αυτονόητο πως ο λαϊκιστής αρχηγός της ΝΔ του 19% έπρεπε να ορκιστεί Πρωθυπουργός».

By