Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπαναχώρηση κυβέρνησης από την ονομαστική για τα δάνεια των κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει νέα πρόταση για την κατάργηση της επίμαχης τροπολογίας, την οποία αποκάλυψε πρώτο το ThePaper.gr.

 

papadimoulisΔεν διεξήχθη σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορούσε την ασυλία για όσους χορήγησαν ή θα χορηγήσουν δάνεια στα κόμματα, καθώς υπαναχώρησε η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει νέα τροπολογία για την κατάργηση της επίμαχης τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία (την οποία αποκάλυψε πρώτο το thepaper.gr). Ο προεδρεύων Γ. Τραγάκης ανακοίνωσε την Τρίτη: «Για την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του έχει υποβληθεί αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας. Ο απαιτούμενος αριθμός βεβαίως και υφίσταται. Επομένως, προτείνω η ονομαστική ψηφοφορία να διεξαχθεί αύριο, 10 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00’, που έχουμε και την ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας, για να έχουμε μία ονομαστική ψηφοφορία».

tragakisΌμως σήμερα ο Γ. Τραγάκης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει ψηφοφορία για το άρθρο, καθώς έχει ψηφιστεί, και ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ αν επιμένει στην ψηφοφορία ή αν θέλει να μετατρέψει την πρότασή του για ψηφοφορία επί του άρθρου σε πρόταση για ψηφοφορία επί του συνόλου. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κατήγγειλε την μεθόδευση, δήλωσε ότι επιμένει στην πρότασή του για ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου, ενώ ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχει στην ψηφοφορία επί του συνόλου, που έχει ανακοινώσει το Προεδρείο από την Τρίτη.

Τότε ο Γ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει αίτημα για ονομαστική στο σύνολο του νομοσχεδίου και ακύρωσε την ψηφοφορία.

 

kaklamanisΟ Απ. Κακλαμάνης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, που σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς και η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι θα το καταψήφιζε. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που θα «αδειάζει» τον πρ. Πρόεδρο της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο στο σύνολό του.

 

By