Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΥΠΑΝ: Η Ευρώπη θα πρέπει να αποζημιώσει τους παραγωγούς

Tο πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση

laxanika frouta eisagwges

Tο πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση, σχολίασαν σήμερα το απόγευμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές.

«Η Ευρώπη επέβαλε το εμπάργκο και η Ευρώπη θα πρέπει να αποζημιώσει Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς» υπογράμμισαν τα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη ενώ ανέφεραν ότι αναμένονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το ρωσικό εμπάργκο.

Τα στελέχη του υπουργείου τόνισαν ότι στην περίπτωση που δεν επαρκούν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να συμπληρώσει τα ποσά για τις αποζημιώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η Ε.Ε. θα ανάψει το πράσινο φως. «Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση» συμπλήρωσαν.

Τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει σε επίπεδο Περιφερειών η καταγραφή των επιπτώσεων από το εμπάργκο για να αποτυπωθεί το οικονομικό μέγεθος της ζημιάς των ελληνικών εξαγωγών. Τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, ήδη νοσοκομεία και στρατόπεδα αγοράζουν ποσότητες των προϊόντων που δεν θα απορροφηθούν από τη ρωσική αγορά.

By