Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΥΠΑΝ: Οι προτεραιότητες για την ελληνική Προεδρία

 Η ολοκλήρωση της οδηγίας που θα προβλέπει αποζημιώσεις για καταναλωτές και επιχειρήσεις από καρτέλ 

Greek presidency

Η ολοκλήρωση της οδηγίας που θα προβλέπει αποζημιώσεις για καταναλωτές και επιχειρήσεις από καρτέλ είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Τρία επιμέρους συμβούλια υπουργών θα διαχειριστεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Εξωτερικού Εμπορίου, Ανταγωνιστικότητας και Συνοχής. Εντός αυτού του πλαισίου, πέντε είναι οι νομοθετικές προτεραιότητες, η διαπραγμάτευση των οποίων αφορά το υπουργείο: η ολοκλήρωση της οδηγίας για την αποζημίωση επιχειρήσεων και καταναλωτών από καρτέλ, η ασφάλεια των προϊόντων -εκτός των τροφίμων-, η αναθεώρηση του κανονισμού για το κοινοτικό εμπορικό σήμα και η απλοποίηση καταχώρησης σημάτων για τις ΜμΕ.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση στις δημόσιες συμβάσεις, με όφελος που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ και η δημοσιοποίηση μη οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων με ενιαίους κανόνες, είναι δύο ακόμη θέματα προτεραιότητας, ενώ στην ατζέντα του υπουργείου για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής υπάγεται και η μείωση του ενεργειακού κόστους.

Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό εμπόριο, στόχος είναι η προώθηση διμερών εμπορικών σχέσεων της ΕΕ με τρίτες χώρες και, κυρίως, με τις ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By