Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ

Και οι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να συμφωνήσουν στην υπογραφή ΣΣΕ

ose-rages

Στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) κατέληξαν μετά από διαπραγμάτευση ο ΟΣΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Την νέα ΣΣΕ υπέγραψαν ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και εκ μέρους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ) ο κ. Π. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος και ο κ. Π. Πουρλιάγκας, Γενικός Γραμματέας.

Από την πλευρά του ΟΣΕ σημειώνεται ότι η Σ.Σ.Ε. είναι το επιστέγασμα της διαδικασίας της συλλογικής διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του ΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά και επιχειρησιακά θέματα, καθώς και θέματα με κοινωνική διάσταση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογικής διαπραγμάτευσης αποτελεί σημαντικό γεγονός. «Η διαπραγμάτευση ήταν ειλικρινής και διεξήχθη με την σοβαρότητα και με επίπεδο επιχειρημάτων που αρμόζει στον θεσμό αυτό. Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει σημαντικά θέματα επί των οποίων υπήρξε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Κατανοώ απολύτως και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από ορισμένες πλευρές στην διάρκεια της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Όμως θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ο κορυφαίος θεσμός, αυτός της Σ.Σ.Ε., διατηρήθηκε. Κάθε Σ.Σ.Ε. είναι ένα σημαντικό κεκτημένο και για τα δυο μέρη που την υπογράφουν και αποτελεί βάση αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να διανυθούν».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναμένεται ότι θα υπογράψουν επίσης και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία για το σκοπό αυτόν συνεδριάζει σήμερα, αλλά και η ΕΕΣΣΤΥ. Το σωματείο των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη συμφωνήσει στην υπογραφή της προτεινόμενης ΣΣΕ η οποία στην ουσία ρυθμίζει θεσμικά ζητήματα χωρίς, όμως, να υπεισέρχεται σε οικονομικά ζητήματα καθώς η διοίκηση της εταιρείας σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να θιγούν οι προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου.

By