Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΚΑ: Χωρίς τελική συμφωνία με την τρόικα

Το ενδιαφέρον του υπουργείου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη βιομηχανία

maniatis

Χωρίς τελική συμφωνία για τα ενεργειακά αλλά με πρόοδο σε αρκετά επιμέρους ζητήματα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, στα θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος καθώς και για τους υδάτινους πόρους υπήρξε συμφωνία ωστόσο στα ενεργειακά «δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση».

Ο ίδιος τόνισε ότι τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετίζονται στενά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα συνεδριάσει με αντικείμενο μεταξύ άλλων την προστασία της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας (ζήτημα στο οποίο το ενεργειακό κόστος παίζει κεντρικό ρόλο) και την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

Αυτή την ώρα η τρόικα συναντάται με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθανάσιο Σκορδά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By