Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΚΑ: 500.000 έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμόλογιο

Απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

papageorgiou

Περισσότερο από μισό εκατ. πολίτες έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΔΔΗΕ) και σύμφωνα με τα όσα απάντηση την Τετάρτη ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ενημερώνει, παράλληλα, ότι το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Αποτελεί στόχο, όχι μόνο να ενταχθούν περισσότεροι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος» αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου και, όπως τονίζει, για τον σκοπό αυτόν υπάρχει συνδρομή από τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Εκκλησίας, και μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών, αντιμετωπίζονται θέματα εκτάκτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και επιλύονται σε τοπικό επίπεδο.

Αναφέρεται, εξάλλου, στο έγγραφο ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν δικαιούχοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις, ενώ η υπό έκδοση νέα υπουργική απόφαση αποσκοπεί στην άμεση ένταξη ευπαθών ομάδων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

By