Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΞ: Διαψεύδει τα περί εισηγήσεων πρεσβείας για το ταξίδι στο Βερολίνο

«Ουδεμία εισήγηση για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο»

ypexA

Ουδεμία εισήγηση για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είχε υποβληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη «δήθεν ύπαρξη εισηγήσεων από την Πρεσβεία Βερολίνου περί της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού», δήλωσε τα εξής:

«Μεταξύ άλλων φληναφημάτων που ακούστηκαν όπως πληροφορίες περί δήθεν ύπαρξης εισηγήσεων για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, επισημαίνεται ότι ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου».

Σημειώνεται ότι, σε άρθρο της ιστοσελίδας της ελληνικής υπηρεσίας της DW αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Deutsche Welle, o κ. Ζωγράφος είχε γραπτώς ενημερώσει από καιρό το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εισπράξει δημόσια στήριξη της καγκελαρίου. Ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν. Όμως το Μαξίμου έκρινε για δικούς του λόγους ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει τώρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα».

By