Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Υπερχείλιση χειμάρρου με θύματα στη βόρεια Ιταλία

Επισκέπτες του φεστιβάλ που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή γραπώθηκαν σε κατάσταση πανικού από δέντρα για μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά

A woman stuck in her car is rescued from flood waters by residents during heavy rain in Chalandri suburb north of Athens

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν εξαιτίας ξαφνικής νεροποντής που προκάλεσε την υπερχείλιση χειμάρρου έξω από την πόλη Τρεβίζο της βορειοανατολικής Ιταλίας, στην περιοχή Ρεφρόντολο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη υπαίθριο θερινό φεστιβάλ.

Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και υπαίθριοι πάγκοι από τη «βόμβα νερού» που χτύπησε τη νύχτα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Επισκέπτες σε κατάσταση πανικού γραπώθηκαν από δέντρα για μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Κινητοποιήθηκαν άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της πυροσβεστικής, αλλά και των ειδικών δυνάμεων παροχής βοήθειας της περιοχής των Άλπεων.

«Κανείς δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο. Το νερό έφτανε τα δύο μέτρα. Οι άνθρωποι γραπώθηκαν από δέντρα για να σωθούν» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στο δίκτυο SKYTG24.

«Επί μιάμιση ώρα έβρεχε τόσο δυνατά που δεν μπορούσες να δεις τίποτα» δήλωσε ο κυβερνήτης του Βενέτο Λούκα Τζάια, ο οποίος θα κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύται δύο εκ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία με τη βοήθεια στρατιωτικών οχημάτων.

By