Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν και οι υπάλληλοι των οποίων η αίτηση είχε απορριφθεί

autodioikisi

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι δημοτικοί υπάλληλοι να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν και οι υπάλληλοι των οποίων η αίτηση είχε απορριφθεί στη διάρκεια της πρώτης φάσης της διαδικασίας κινητικότητας.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι «παγώνει» κάθε άλλη διαδικασία μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες εκτός αυτοδιοίκησης μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2014. Οι σχετικές διατάξεις συμπεριλαμβάνονται με τροπολογία στο νομοσχέδιο «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, µε την εγκατάσταση των νέων δηµοτικών και περιφερειακών αρχών και για να υπάρξει ικανό χρονικό διάστημα για την εξέταση των αιτημάτων και από τις νέες αρχές, σε συνδυασμό µε τη μεγάλη ζήτηση από πλευράς των ενδιαφερομένων υπαλλήλων, δίνεται παράταση τόσο ως προς την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 30-09-2014 όσο και ως προς την έκδοση της απόφασης από τα αρμόδια προς διορισμό όργανα των φορέων υποδοχής μέχρι τις 03-10-2014. Αυτό υπογραμμίζεται καθώς στη βάση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, κρίνεται αναγκαίο οι νέοι αιρετοί να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων.

By