Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΥΠΕΣ: Στον εισαγγελέα οι Δήμοι που μονιμοποιούν συμβασιούχους

Τι αναφέρει η εγκύκλιος των Γιάννη Μιχελάκη και Λεωνίδα Γρηγοράκου

esoterikwn

Με διώξεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών τους δημάρχους που θα δεχθούν να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους μετά από αποφάσεις δικαστηρίων.

Με εγκύκλιο που απέστειλαν στις αποκεντρωμένες διοικήσεις ο υπουργός ΕσωτερικώνΓιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος τις καλούν ακόμα και να παραπέμπουν στον εισαγγελέα τις δημοτικές αρχές που στηρίζουν δικαστικά τα αιτήματα των συμβασιούχων ή δεν εξαντλούν όλες τις ένδικες δυνατότητες για να μη γίνει δυνατή η μονιμοποίησή τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κατηγορεί τις δημοτικές αρχές ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις τα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων αποδέχονται τα αιτήματα των αγωγών, συνομολογούν ότι με τις συμβάσεις αυτές καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους και δεν ασκούν τα προβλεπόμενα τακτικά και έκτακτα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων αυτών, ως οφείλουν για την προάσπιση των συμφερόντων τους».

Η εγκύκλιος ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο οι δήμοι επιβαρύνονται με μη προγραμματισμένες δαπάνες και παράλληλα στερούνται της δυνατότητας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By