Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υποβρύχια Ξενοδοχεία: νέα και πρωτότυπη εμπειρία

Ένα νέο υποβρύχιο ξενοδοχείο έχει ανοίξει στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας για ατρόμητους και περιπετειώδης ταξιδιώτες με αγάπη στον ωκεανό.

Στο υποβρύχιο δωμάτιο του Manta Resort, οι επισκέπτες μένουν στα ανοικτά σε ένα self-contained ξενοδοχείο που κυριολεκτικά παρασύρει στη θάλασσα.

6

Μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στο ανώτερο κατάστρωμα του ιδιωτικού νησιού  τη μέρα και να δειπνήσετε σε ένα χώρο lounge στη στάθμη του νερού. Τη νύχτα, θα βουτήξετε στη θάλασσα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δωμάτιο τους, όπου ο περιβάλλοντας χώρος τους είναι ανάμεσα  στα ψάρια και τη θάλασσα.

Για ένα αιθέριο αποτέλεσμα, η σουίτα – χτισμένη τέσσερα μέτρα (περίπου 13 πόδια) κάτω από την επιφάνεια – φωτίζεται από υποβρύχιους προβολείς που παρέχουν ένα οπίσθιο φωτισμό προβολής των τροπικών νερών του Ινδικού Ωκεανού.

7

Μέρος της εμπειρίας έγκειται και στην απομόνωση και η έλλειψη της ανάπτυξης ως τουριστικού προορισμού . Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο νησί γίνεται με ναυλωμένες πτήσεις από τη Ζανζιβάρη . Και ενώ το ενδιαφέρον στην περιοχή αυξάνεται μεταξύ των δυτών για τους παρθένους υφάλους της , η περιοχή ακόμα δεν έχει χτιστεί με μεγάλα θέρετρα και δεν κατακλύζεται από τουρίστες.

8

Η σουίτα έχει σχεδιαστεί από τη σουηδική εταιρεία Genberg , η οποία άνοιξε το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο σε μια σουηδική λίμνη κοντά στη Στοκχόλμη το 2000 .  Ένα μονόκλινο δωμάτιο που βρίσκεται τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια και περιέχει δύο μονά κρεβάτια και ένα τραπέζι .

9

Το Resort Manta είναι η τελευταία υποβρύχια εμπειρία  για να ταρακουνήσει την ξενοδοχειακή βιομηχανία . Ενώ η συμβατική τάση είναι να κοιτάξουμε τον ουρανό και να καυχιόμαστε για την κατασκευή του ψηλότερου ξενοδοχείο ή το υψηλότερο ρετιρέ , άλλοι ξενοδόχοι έχουν ήδη βρει τον άλλο τρόπο ,  για να μεγιστοποιούν την ομορφιά του τροπικού υποβρύχιου περιβάλλοντος .

10

Ίσως ένα από τα καλύτερα υπάρχοντα παραδείγματα είναι το Ithaa Undersea Restaurant στο Conrad στις Μαλδίβες στο Rangali Island Hotel, το οποίο το καθιστά σταθερά σε λίστες  και σε καταλόγους από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία . Βρίσκεται πέντε μέτρα ( 16 πόδια) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το εξαιρετικό εστιατόριο προσφέρει θέα 180 μοιρών σε κοραλλιογενείς κήπους .

11

Στην Πολωνία οι προγραμματιστές έχουν επίσης αποκαλύψει σχέδια για την κατασκευή ενός φιλόδοξου , φουτουριστικού πολυτελές ξενοδοχείου στις Μαλδίβες , που θα κατασκευαστεί εν μέρει υποβρύχια . Θυμίζει το Star Trek Enterprise , το διαστημόπλοιο.

12

 

Ακίνητα θα κατασκευαστούν επτά μέτρα πάνω από το νερό σε πέντε πυλώνες , ενώ το κατώτερο κατάστρωμα θα κατασκευαστεί μέχρι 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια .

14

Οι τιμές των δωματίων στο The Manta Resort ξεκινά από 750 δολάρια ανά άτομο το βράδυ .

15

By