Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΥΠΟΙΚ: Εκτός πραγματικότητας τα περί κατασχέσεων ακινήτων για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις για την οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 και το «μπάχαλο» που προκλήθηκε δίνουν το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ

dehΔιευκρινίσεις σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν στην οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 δίνουν το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ  μέσα από κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, υπογραμμίζοντας ότι δεν ισχύουν τα  περί κατασχέσεων ακινήτων για τα ανεξόφλητα ποσά του «χαρατσιού» της ΔΕΗ.

Με βάση την ανακοίνωση, «τα ποσά αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ».

Σημειώνεται, ακόμη, πως η ΔΕΗ όπως είχε ενημερώσει το κοινό με παλαιότερη ανακοίνωσή της πραγματοποίησε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και τα απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Στον επόμενο λογαριασμό μετά τις 21.6.13, εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ, μια διακριτή γραμμή με τίτλο “Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ” και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο», τονίζεται, προσθέτοντας πως με βάση τα παραπάνω «στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οφείλεται από τους φορολογούμενους που καλούνται να εξοφλήσουν». «Δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα διπλοπληρωμής», ξεκαθαρίζεται.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις ακινήτων για τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ, που κατά τεκμήριο είναι μικρά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως υπόχρεοι καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ 2012 είναι όσοι έχουν ακίνητα που ηλεκτροδοτούντο την 31/3/2012. Σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείτο την ημερομηνία αυτή και βεβαιώθηκε ποσό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην ΔΟΥ.

Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα

http://link.minfin.gr/eidop

(Visited 1 times, 1 visits today)
By