Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΙΚ: Η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί τα ισοδύναμε που προτείνει η Ελλάδα

«Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις της τρόικας» υποστηρίζουν από το υπουργείο Οικονομικών

greece-money-austerity-measures.si
Εμμένει η τρόικα στη σκληρή της στάση, εν όψει της νέας διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και φέρεται να μην αποδέχεται ακόμη, σειρά προτάσεων, που έχουν υποβληθεί το οικονομικό επιτελείο για την επίτευξη συμφωνίας και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς θεωρούν ότι η υστέρηση των εσόδων είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, το υπουργείο έχει προτείνει πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται είτε «one off» μέτρα, είτε άλλα, μακροπρόθεσμης απόδοσης.

Ο ίδιος παράγοντας επισημαίνει, πάντως, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By