Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΥΠΟΙΚ: Όσοι εφοριακοί δεν πετυχαίνουν τους στόχους θα απομακρύνονται

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το TAXIS επαναλαμβάνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου

eforiaΕφορίες στα πρότυπα των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα φιλοδοξεί να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών, με παράγοντες του υπουργείου να διαμηνύουν ότι όσοι εφοριακοί δεν πετυχαίνουν τους στόχους που τίθενται θα απομακρύνονται.

«Θέτουμε στόχους σε κάθε Εφορία, ώστε να υπάρχει κίνητρο και αντικίνητρο. Όποιος δεν πετυχαίνει τους στόχους, θα απομακρύνεται. Όποιος τους πετυχαίνει θα αμείβεται και θα εξελίσσεται, όπως ακριβώς και στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, πλέον παρέχεται στους εφοριακούς «πολιτική κάλυψη» για την δίωξη των λεγόμενων «untouchables» της ελληνικής κοινωνίας, αυτούς δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς όπως είναι για παράδειγμα οι μεγαλο-δικηγόροι, οι διάσημοι τραγουδιστές και οι τοπικοί άρχοντες.

Ακόμη το υπουργείο Οικονομικών, εναποθέτει μεγάλο μέρος των ελπίδων του για την πάταξη της φοροδιαφυγής, στο νέους ελεγκτές, 4.000 στον αριθμό, που στρατολογήθηκαν μέσα από τις τάξεις των εφοριακούς, οι οποίοι θα απασχολούνται πλέον αποκλειστικά με ελέγχους και είναι εξοπλισμένοι με ειδικά συστήματα όπως το ELENXIS, ώστε να μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά της δουλειά τους.

Παράλληλα διαβεβαιώνουν ότι το νέο Taxis θα έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους προαναγγέλλοντας την ανάπτυξη 60 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών εντός 12μηνου, ενώ χαρακτηρίζουν ως εσφαλμένο τον ισχυρισμό ότι το υπάρχον σύστημα πέφτει συνεχώς. Ήδη, όπως τονίζουν, έχει υποβληθεί περίπου το 45% του συνόλου των δηλώσεων εισοδήματος ήτοι 2,7 εκατ. δηλώσεις από το σύνολο των 6,2 εκατ.

Ακόμη σημειώνουν, ότι οι εφορίες θα έχουν μειωθεί εντός Οκτωβρίου, από τις 300 που ήταν αρχικά στις 120 συνολικά σε όλη τη χώρα.

Τέλος, αναφορικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών από το Taxis, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία για τον εντοπισμό των ενόχων ωστόσο όπως δηλώνουν «δεν είναι εύκολη υπόθεση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By