Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπομνήματα έστειλαν οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών χαρακτηρίζουν τις υποψίες «αβάσιμες».

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Οι δύο ξαδέρφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν να καταθέσουν στέλνοντας στη Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δύο υπομνήματα-καρμπόν.

Στα υπομνήματά τους, οι δυο αδελφές Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσταντίνου επικαλούνται ως βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι ελέγχονται ως «ύποπτες» από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Και μολονότι εκφράζουν τον σεβασμό τους στο Κοινοβούλιο και στις διαδικασίες του – υπενθυμίζοντας τη μακρόχρονη κοινοβουλευτική θητεία του πατέρα τους Μιχάλη Παπακωνσταντίνου -, αρνούνται να παραστούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών χαρακτηρίζουν τις υποψίες «αβάσιμες». Εξηγούν, ότι «η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μας, δυνατόν – θεωρητικώς – να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μας» και επικαλούνται τον νόμο (άρθρο 223 παρ. 4 ΚΠΔ) και το δικαίωμά τους να μην προσέλθουν στη Βουλή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Πάντως απορρίφθηκε το αίτημα της βίαιης προσαγωγής τους, που κατέθεσε γραπτώς η Χρυσή Αυγή, τόσο γιατί η δυνατότητα άρνησής τους να καταθέσουν παρέχεται από τις διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας όσο και γιατί υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία για τη μη βίαιη προσαγωγή των δύο αδελφών απουσίαζαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση προκειμένου να μεταβούν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By