Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΙΚ: Προ των πυλών απαλλαγές και φορολογικά κίνητρα για ξένους επενδυτές

«Οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αποτελούν το πρώτο σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα για πιο δίκαιη και απλή φορολογία» επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο

money11Οι προτεινόμενες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο απλού και δικαιότερου φορολογικού συστήματος αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει ακόμη ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα συμπληρωθούν περαιτέρω διατάξεις για τη χορήγηση πρότυπων φορολογικών κινήτρων, όπως οι φορολογικές πριμοδοτήσεις για επενδύσεις, εκπτώσεις φόρου για επενδύσεις και επιτάχυνση των διενεργούμενων αποσβέσεων.

Το ΥΠΟΙΚ αναδεικνύει ως στόχο τον εξορθολογισμό των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνονται σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα και την ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Όπως σημειώνεται, έτσι, θα  δημιουργηθεί ένα ενιαίο και διαφανές πλαίσιο για όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν κίνητρα για φορολογικές εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου,  θα υπάρξει ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν ειδικών απαλλαγών  και φορολογικών κινήτρων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By