Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπαράζ δηλώσεων «γαλάζιων» υπουργών για την ΕΡΤ

Σε πληρη εξέλιξη το σχέδιο επικοινωνιακής αντεπίθεσης του Μαξίμου

ERTΌπως από νωρίς κατέδειξε το thepaper.gr (http://thepaper.gr/?p=45321) κλίμα απογοήτευσης επικρατούσε στο Μέγαρο Μαξίμου από την απροθυμία των «γαλάζιων» υπουργών να υποστηρίξουν δημόσια το λουκέτο της ΕΡΤ.

Με το σύνθημα «Ξεκινάμε» σε εφαρμογή ετέθη η επικοινωνιακή αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο λουκέτο της ΕΡΤ, με τις δηλώσεις των υπουργών να διαδέχονται η μία την άλλη.
«Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν ένα απαραίτητο βήμα για να “αποδράσει” η χώρα από παθογένειες και αγκυλώσεις που την καθήλωναν για δεκαετίες. Ο εξορθολογισμός, η οικονομική εξυγίανση, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι προσδιοριστικά στοιχεία του ρόλου μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, καταλήγοντας: «η μεταρρύθμιση για μία νέα, σύγχρονη, δημόσια τηλεόραση είναι παράλληλα και μία συμβολική κίνηση: δείχνει την πραγματική βούληση να ξεφύγουμε από το χθες που όλους μας πλήγωσε και να κερδίσουμε το αύριο της Ελπίδας. Αυτός είναι άλλωστε ο υπέρτατος στόχος τον οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις εθνικής ευθύνης οφείλουν να υπηρετούν» .

Κωστής Μουσουρούλης:επιβεβλημένη η για τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

«Επιτέλους, μπαίνει μπροστά το εγχείρημα της εξυγίανσης της ΕΡΤ και η δημιουργία ανοικτής, δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα και σε συντεχνιακές πρακτικές, αλλά, κατά τα πρότυπα μεγάλων δικτύων, θα υπηρετεί την αντικειμενική, πολυφωνική ενημέρωση και τον πολιτισμό υπό την ευθύνη ανεξάρτητης υπερκομματικής αρχής.Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός με συναίσθηση ευθύνης και πολιτική τόλμη ανέλαβαν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και καλούνται όλοι να συμβάλλουν στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η πορεία ανάκαμψης και σταθερότητας που έχει μπει η χώρα», καταλήγει στη δήλωσή του.

Νίκος Δένδιας: «ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή δημόσια τηλεόραση που να αποτελεί πρότυπο ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται μία κρατική τηλεόραση που να σηματοδοτεί ό,τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στον τόπο. Ούτως ή άλλως, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές είναι η απαραίτητη συνθήκη για να επιβιώσει η πατρίδα», σχολιάζει αναφορικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Καράογλου: «εθνικό μας χρέος να τολμήσουμε»
«Πριν από ένα χρόνο ο ελληνικός λαός μας ζήτησε να τα αλλάξουμε όλα. Να βάλουμε ένα τέλος στη στασιμότητα, στην οπισθοδρόμηση και σε όλες εκείνες τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης που κρατούν την πατρίδα μας όμηρο του χθες και της αδιαφάνειας.

Δεν ζήτησε να υπάρξει μια κυβέρνηση που απλώς θα διαχειρίζεται την εξουσία, αλλά τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ευθύνης που θα τολμήσει να πάει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τολμηρές, αποφασιστικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ήδη προωθούμε.

Μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στο μεγάλο και αναποτελεσματικό κράτος του σήμερα, μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν την πατρίδα μας στο δρόμο του αύριο και θα ανακτήσουν την αξιοπιστία της πολιτικής στην Ελλάδα.

Για αυτό και αποτελεί εθνικό μας χρέος να τολμήσουμε.

Να μην υποκύψουμε σε νοσηρές νοοτροπίες, να μην αυτοεγκλωβιστούμε σε υποκριτικές συμπεριφορές, να σπάσουμε τις αλυσίδες, να επαναφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα και να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα.

Η Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της προόδου και της συνεργασίας» κατέληξε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

By