Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Υπουργοποίηση Ντινόπουλου: Κωδικός «τηλεπαράθυρο»

Για μερικές ψήφους στα δεξιά της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επιβράβευσε τη λασπολογία, την κουτοπονηριά  και τον τηλεφασισμό και διακινδυνεύει να απομακρύνει περισσότερους νέους και νέες από την πολιτική

dinopoulos

Επιλογή ακόμα μεγαλύτερης έκπτωσης της πολιτικής ζωής της χώρας ήταν από τον πρωθυπουργό η υπουργοποίηση στελεχών σαν τον βουλευτή της ΝΔ και της Β΄ Αθηνών, Αργύρη Ντινόπουλο. Η αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο γίνεται διότι ο κ. Ντινόπουλος – μαζί με άλλα στελέχη φυσικά που πλέον δεν περιορίζονται στο χώρο της Δεξιάς – εκπροσωπεί μία πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.  Μία αντίληψη, που παλαιότερα ως γραφική πρόσφερε γέλιο, άντε και καμία …μήνυση, αλλά τώρα έχει γίνει σαράκι που «τρώει» από μέσα όλο το πολιτικό σύστημα και το αποσταθεροποιεί έναντι της κοινής γνώμης καθώς καθιστά την πολιτική ζωή της χώρας αποκρουστική.

Το ζήτημα δεν είναι η ιδεολογία και η πολιτική τοποθέτηση του κ. Ντινόπουλου. Στελέχη της ΝΔ, παραδοσιακά ή νεώτερα, λένε ευθαρσώς ότι όχι μόνο δε συμφωνούν αλλά δεν αντέχουν το προφίλ Ντινόπουλου.  Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό αλλά και πολιτιστικό. Και προφανώς η έκπτωση της πολιτικής ζωής δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο. Είναι όμως ο νέος υπουργός Εσωτερικών ένα αναγνωρίσιμο μέγεθος στην κατηγορία του πολιτικού κουτσαβακισμού, ένας ηθοποιός της πολιτικής ζωής που δεν έχει αναστολές να υποδυθεί όποιο ρόλο του αναθέσουν για λίγη δημοσιότητα.

Δεν είναι ο κ. Ντινόπουλος ο μόνος που άλλα έλεγε όταν ήταν βουλευτής και άλλα θα λέει τώρα που έγινε υπουργός Εσωτερικών. Και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έλεγε τον συνάδελφό της υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη «εθελόδουλο» και δήλωσε ότι το BBC  έχει αγοραστεί από εμπόρους όπλων…

Ο κ. Ντινόπουλος είναι όμως εκείνος που χαρακτηρίζεται ως το άκρον άωτον της λασπολογίας και του τηλεφασισμού, της εθνοκαπηλείας και του εμπορίου της φτώχειας και του αδιεξόδου των πολιτών, ο οποίος αντί να απομονωθεί – ως αντίληψη επαναλαμβάνω, το θέμα δεν είναι το πρόσωπο – υπουργοποιείται, δηλαδή επιβραβεύεται.

Ο κ. Ντινόπουλος είναι εκείνος που για λίγη τηλεθέαση παραπάνω πήγε ως δημοσιογράφος με μία ελληνική σημαία στα Ίμια τις ημέρες της ελληνοτουρκικής κρίσης και ως εθνοκάπηλος – προφανώς έχοντας το «οκ» από τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν – έκανε το κομμάτι του, ενάντια στο εθνικό συμφέρον της χώρας.

Ο κ. Ντινόπουλος, ως βουλευτής είναι εκείνος που κατηγόρησε την κ. Δούρου ότι  ήταν στην «αυλή Τσοχατζόπουλου» και μόλις εκείνη απάντησε δημοσίως ότι εργαζόταν με μπλοκάκι σε έναν οργανισμό, τότε ο κ. Ντινόπουλος «γύρισε» το δίσκο και την είπε «αριστερά του χαβιαριού» επειδή ήταν μαθήτρια του Αρσακείου. Έχει ασκηθεί μήνυση από την κ. Δούρου κατά του σημερινού υπουργού Εσωτερικών αλλά δεν είναι αυτό που στη λογική Ντινόπουλου έχει σημασία. Τη λάσπη του όταν έπρεπε, δηλαδή προεκλογικά, την είχε πετάξει…

«Φέρε τους λαλίστατους υπουργούς να απαντήσουν στις καθαρίστριες» έλεγε ως βουλευτής σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ 1, ατάκα που μετετράπη σε «κανείς δεν πρέπει να τα βάζει με τα σύμβολα» τώρα που έγινε υπουργός. Όταν τον είχαν ρωτήσει γιατί ως βουλευτής ψηφίζει τη διαθεσιμότητα είχε απαντήσει: «Δεν αποφασίζουμε εμείς για το προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών. Να καλέσετε τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει«.

«Άντε ρε Μπαρουφάκη για ύπνο» είχε πει σε μία τηλεοπτική συζήτηση με τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη.

«Να πατε στην εκκλησία (σ.σ. ήταν και του Κατηχητικού) να δώσετε τέσσερις , πέντε λίρες από τις 13.000 να φάει κανένας φτωχός» έλεγε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, μετά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των βουλευτών.

Ο κ. Ντινόπουλος είνα εκείνος που υποστήριζε δημοσίως με ύφος θιγόμενου  σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τη συζήτηση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη ότι «Ο Μπαλτάκος δεν έχει καμία σχέση με τον πρωθυπουργό» λες και γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ.Μπαλτάκο τον διόρισε κάποιος άλλος και όχι ο Α. Σαμαράς.

Λέει οτιδήποτε, οπουδήποτε, εναντίον οποιουδήποτε αν θεωρεί ότι αυτό τον εξυπηρετεί. Συντάσσεται με την κοινή λογική όπ[οτε τον συμφέρει και την παραβιάζει κατάφωρα και εξώφθαλμα επίσης όποτε τον συμφέρει. Χωρίς αρχές και ηθικούς φραγμούς, διακόπτει, προσβάλλει, λασπολογεί, φωνάζει κα στο τέλος χαμογελά…

Για παράδειγμα,  αυτά που έχει πει ως βουλευτής ο κ. Ντινόπουλος εναντίον του κ. Σαμαρά και της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν τα έχουν πει βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά που έχει πει και γράψει εναντίον του κ. Βενιζέλου αλλά και υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τώρα κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε που είναι στην ίδια κυβέρνηση μαζί του, συγκρίνονται με όσα εκστομίζουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα, ως υπουργός πλέον, φτιάχνει τη γραβάτα του και ορκίζεται ότι θα δουλέψει για το καλό της πατρίδας.

Γιάννης Καμπουράκης