Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας: Tεράστια ευκαιρία για τη χώρα η αξιοποίηση γης

stournaras bouli oikonomikon

Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος

maniatopoulos

Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα χαρακτήρισε την αξιοποίηση της αναξιοποίητης γης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου στην θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα πάνω από το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ αφορά κυρίως αναξιοποίητη γη και μόνον 20% εισηγμένες εταιρίες και η λύση του δημόσιου χρέους εξαρτάται από την αξιοποίηση της. «Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα», είπε, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επεσήμανε πως «δεν πουλάμε το νερό, ούτε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές, αλλά τη διαχείριση». Σε ότι αφορά στη ΔΕΣΦΑ επεσήμανε πως «ένας ήρθε στον διαγωνισμό, αν ήταν μεγάλο κελεπούρι θα γινόταν ουρά».

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μανιατόπουλος που έως σήμερα ήταν πρόεδρος στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και μέλος του εποπτικού συμβουλίου στον ΔΕΣΦΑ, επεσήμανε πως ο ίδιος αναλαμβάνει την εντολή εφαρμογής και όχι χάραξης πολιτικής. «Όπου δω ότι ξεπερνάει το όριο της δικής μου αποδοχής, παίρνω το καπέλο μου και χαιρετίζω», σημείωσε και τόνισε πως πρωτεύον στόχος είναι η ελάφρυνση των βαρών της κοινωνίας μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου. Αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει είπε πως  «η αγορά είναι εν υπνώσει και αυτός είναι ο βασικότατος λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ δεν πήγε σύμφωνα με το πρόγραμμα του έως τώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By