Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει

Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να υφίσταται ωστόσο οι παροχές υγείας που τώρα διαθέτει θα μεταφερθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός

georgiadisstournaras

Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να υφίσταται ωστόσο οι παροχές υγείας που τώρα διαθέτει θα μεταφερθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε.

Σχετικά με το θέμα των διοικητικών υπάλλήλων του Οργανισμού και πόσοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ανέφερε πως όσοι δεν χρειάζονται στη νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ θα μπουν σε κινητικότητα και θα απορροφηθούν, στο σύνολό τους, από το ΕΣΥ.

«Ένα κομμάτι διοικητικών θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ γιατί χρειάζεται ο Οργανισμός διοικητικούς υπαλλήλους για να κάνει τη δουλειά του, θα κρατήσει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες. Θα βγουν σε διαθεσιμότητα-  κινητικότητα την πολύ σύντομη που κάνουμε εμείς για την υγεία, των 15 ημερών και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή» σημείωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα κριθεί ποιες ειδικότητες είναι απαραίτητες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και πως για κάθε μια θέση γιατρού που δεν χρειάζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα προκηρύσσεται μια θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By