Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις αυξήσεις στα διόδια έως 60%

Με επείγουσες διαδικασίες για να μην χαθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και να έχει κυρωθεί η σύμβαση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, συζητείται στη Βουλή το ν/σ για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων

vouli_psifos640

Με επείγουσες διαδικασίες για να μην χαθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και να έχει κυρωθεί η σύμβαση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, που προβλέπει- μεταξύ άλλων- αυξήσεις έως και 60% στα διόδια.

Εξωφρενικές χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αυξήσεις στα διόδια την ώρα που τα εισόδημα των πολιτών έχει μειωθεί στο 50%, ενώ το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την εφαρμογή χιλιομετρικής χρέωσης, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε οδηγός.

Για παραχώρηση του κουμπαρά των διοδίων στους εργολάβους, έκαναν λόγο οι ΑΝΕΛ, ενώ θέμα διοδίων και υπερβολικής επιβάρυνσης έθεσε και η ΔΗΜΑΡ. Επικριτική και η Χρυσή Αυγή που κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών ότι «εξυπηρετεί τα θέλω των εργολάβων», ενώ το ΚΚΕ μίλησε για πακτωλό χρημάτων προς τους κατασκευαστικούς ομίλους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By