Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Υποχρεωτική η λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας και το Σάββατο

Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων

© FOSPHOTOS  Konstantinos Tsakalidis
© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis

Με βάση το νόμο του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να τροποποιούν το ωράριο των φαρμακείων ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε την διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, τα οποία θα λειτουργούν και τα Σάββατα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση θα είναι ανοιχτά την Δευτέρα και την Τετάρτη 8 π.μ. – 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 π.μ. – 8 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ. – 5 μ.μ..

Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών που κάνουν λόγο για κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στα μικρά φαρμακεία.

«Με μία πρωτοφανή απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων εναρμονιζόμενος πλήρως με τις «περί απελευθέρωσης ωραρίου» απόψεις του κ. Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες. Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει κοιμάται μέσα στο φαρμακείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τονίζουν ότι το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς βοηθό.

«Οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή αυτή απόφαση του Δήμου της Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΦΣΑ, «θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς που φαίνεται ότι αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου».

Πηγή: Το Βήμα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By