Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Καρέλι: «Σταματήστε θα τον σκοτώσουμε» έλεγε σωφρονιστικός υπάλληλος

Συγκλονίζει η κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τον ξυλοδαρμό του βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, ο οποίος έχασε τη ζωή του

 

kareli510_030414

Στο απόσπασμα της δικογραφίας, που  δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»,  περιγράφονται λεπτομέρειες από την άγρια κακοποίηση του κρατούμενου από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή.

Στη δικογραφία κατονομάζονται όλοι όσοι χτυπούσαν τον 42χρονο Αλβανό, σε όλα τα σημεία του σώματός του. Ομως, προσδιορίζονται δύο που τον χτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία. Μάλιστα για τον έναν σημειώνεται ότι ήταν αυτός που τον χτύπησε με τον βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το μοιραίο χτύπημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο αξιωματικός κατέθεσε:

«Κάποιος από τους 14 που χτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε: “σταματήστε θα τον σκοτώσουμε”. Όμως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον χτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους: “όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη. Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας’».

fylakes

Ο αξιωματικός που λυπήθηκε τον Καρέλι

Στην κατάθεσή του ο αξιωματικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι ο διευθυντής των φυλακών «μόλις μπήκε ο Καρέλι στην φυλακή Νιγρίτας τον λυπήθηκε και αποφάσισε να τον προστατεύσει από τις τυχόν επιθέσεις των σωφρονιστικών».

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Νίκος Ζήνδρος που εκπροσωπεί νομικά έναν από τους κατηγορουμένους σημείωσε ότι «η δικογραφία στηρίζεται σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με βάση όσα φέρεται να τους εξομολογήθηκαν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και όχι σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

By