Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Μαδρίτης ο τελικός του Champions League

Η πρώτη φορά σε τελικό διοργάνωσης της UEFA που θα παίξουν δύο ομάδες από την ίδια πόλη

Bmf16hcIMAAcarU

 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διέψευσε τα προγνωστικά και τις πιθανότητες, που σαφώς δεν ήταν με το μέρος της μετά το 0-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Τσέλσι, στον πρώτο αγώνα και πήρε πανάξια και παλικαρίσια πρόκριση στο Λονδίνο, θριαμβεύοντας επί της Τσέλσι με 3-1.

Παρά τις προβλέψεις για συντηρητικό παιχνίδι από τους δύο αντίπαλους, το παιχνίδι μόνο έτσι δεν ξεκίνησε. Η Ατλέτικο επιδίωξε και πέτυχε να δώσει γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα η Τσέλσι να πρέπει να ακολουθήσει.

Μόλις στο 4΄ οι «ροχιμπλάνκος» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία αλλά το δοκάρι (διπλό μάλιστα) του Σβάρτσερσταμάτησε τη σέντρα-σουτ του Κόκε, ενώ στο 15΄ το απευθείας φάουλ του Γουίλιαν πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Κουρτουά και στο 23΄ το ψαλίδι του Νταβίντ Λουίς έφυγε δίπλα από το δοκάρι της Ατλέτικο.

Τελικά η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα στο 36ο λεπτό με τον Τόρες να σκοράρει εις βάρος της πρώην ομάδας του, μετά από ενέργεια του Γουίλιαν και γύρισμα του Αθπιλικουέτα, αλλά οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε βούβαναν το «Στάμφορντ Μπριτζ» στο 44΄, με τον Αντριάν να γράφει το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, είχαν δύο πολύ καλές προσπάθειες τωνΑρντά Τουράν (47΄) και Τιάγκο (52΄) που εξουδετέρωσε ο Σβάρτσερ, αλλά ο 41χρονος Αυστραλός δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όταν ο Ντιέγκο Κόστα στήθηκε απέναντί του στο 61΄ για να εκτελέσει το πέναλτι που τού έκανε ο Ετό.

Η Τσέλσι έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι πολύ γρήγορα, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Νταβίντ Λουίς βρήκε το αριστερό δοκάρι, στη συνέχεια τα χέρια του Κουρτουά και κατέληξε κόρνερ!

Η Ατλέτικο διασφάλισε την πρόκριση στο 72ο λεπτό κάνοντας το σκορ μη αναστρέψιμο για τους γηπεδούχους, όταν με δεύτερη προσπάθεια ο Αρντά Τουράν (η πρώτη σταμάτησε στο δοκάρι) έγραψε το 1-3 και έβαλε πια άλυτο πρόβλημα στους «μπλε», που για να προκριθεί χρειαζόταν τρία γκολ, εκ των οποίων δεν βρήκε ούτε ένα αφήνοντας τον Ζοζέ Μουρίνιο να αναζητεί την επόμενη περίοδο, ίσως, τη συμμετοχή στον τελικό με τρίτη διαφορετική ομάδα μετά τις Πόρτο και Ίντερ.

Πηγή: naftemporiki.gr

By