Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Υπόθεση στημένα: «Πουλάει» κάρτες και πέναλτι!

Στην Κουριτίμπα ξεκίνησε η αναμέτρηση Ιράν-Νιγηρίας στο πλαίσιο του 6ου ομίλου με αρκετό παρασκήνιο να συνοδεύει το ματς.

μπαλα-λεφτα

Ένας από τους ατζέντηδες που έχουν γεμίσει τον κόσμο -ο Ανρί Τσουκγούμα Οκορότζι- φέρεται να συναντήθηκε με ρεπόρτερ της αγγλικής εφημερίδας «Sun», στον οποίο αποκάλυψε πως μπορεί να του «πουλήσει» κίτρινες κάρτες και…  πέναλτι σε αγώνα της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ με τον Οκορότζι να λέει πως, δύο ποδοσφαιριστές της Νιγηρίας είναι διατεθειμένοι ν” ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του! Οι αποκαλύψεις προέκυψαν –από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα- λίγες ημέρες μόνο μετά τα –στημένα;- αυτογκόλ στο φιλικό Νιγηρία – Σκωτία (2-2) και θα θυμάστε το σάλο που είχε ξεσηκωθεί…

Σε ό,τι αφορά το Ιράν, εδώ η είδηση βγάζει γέλιο μάλλον, καθώς –λέγεται πως- η περσική Ομοσπονδία απαγόρευσε την ανταλλαγή φανέλας με τους αντιπάλους για λόγους… οικονομίας!

«Δεν θα δίνουμε στους παίκτες μας νέα φανέλα σε κάθε αγώνα. Πρέπει να μάθουν να είναι… οικονομικοί», ήταν η τοποθέτηση των Ιρανών. Με τον τεχνικό της ομάδας πάντως, τον Κάρλος Κεϊρός να έχει εκφράσει παράπονα για την ποιότητα των εμφανίσεων της Εθνικής του Ιράν – ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που τα έχει βάλει με την Ομοσπονδία, κυρίως για τον τρόπο που η ομάδα προετοιμάστηκε.

Β.Μελέκογλου

By