Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στην Ελλάδα θα εκδοθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης

Αντί των ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ εντοπίστηκε και συνελήφθη στη γειτονική Τουρκία

aggelos420_54084062_type12130

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του πρώην προέδρου του Τ.Τ Άγγελου Φιλιππίδη, στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Ή εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, των σχετικών εγγράφων, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης . Σύμφωνα με τις προξενικές αρχές η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

Η σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ αναζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε ότι ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, κ. Γ. Ανδρεάδη, ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.

Ο κ. Φιλιππίδης ήταν στην Τουρκία, και όχι στην Αμερική όπως είχε δηλώσει ο ίδιος κατ” επανάληψη, ενώ για τη σύλληψη του, το ένταλμα μετατράπηκε σε διεθνές.  Οι αρχές τον εντόπισαν μέσω του κινητού του τηλεφώνου, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι σκόπευε να έρθει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Φιλιππίδης θα τεθεί προ των δικαστικών αρχών μέσα στη μέρα ή, το αργότερο, το πρωί της Κυριακής.

«Ουδέποτε είπα ότι ήμουν στις ΗΠΑ»

Σε δηλώσεις του στο Mega, μετά τη σύλληψή του, ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε πως δεν απέκρυψε τις κινήσεις του και ότι ουδέποτε είπε ότι βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι διότι τα συνήθη ταξίδια μου είναι προς την Αμερική» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «δεν είχα κανένα λόγο να εξηγώ ακριβώς πού είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση, εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα».

Όπως είπε, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου και είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί εν συνεχεία το Ντουμπάι και τη Μανίλα για επαγγελματικούς λόγους.  «Όταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες» είπε, επισημαίνοντας ότι ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον ανακριτή την Παρασκευή και τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εμφανιστεί ενώπιόν του.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι έγινε περίπου στις 2 τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.  Ως προς το πόρισμα της εισαγγελέως, ο κ. Φιλιππίδης το χαρακτήρισε «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By