Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπόθεση υποβρυχίων: Στη Βουλή η δικογραφία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό σημείωμα που έφθασε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου 2014, η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από υποβολή των πρακτικών συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18 Δεκεμβρίου 2013 από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου

ypovrixia800_291013

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό σημείωμα που έφθασε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου 2014, η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από υποβολή των πρακτικών συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18 Δεκεμβρίου 2013 από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σας αναφέρουμε ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17/10/2010 κ.ε. Επομένως θα πρέπει να υποβληθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 86 Συντ., 1 και 4 Ν. 3126/2003 και 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής, στην κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», αναφέρεται.

Πάντως, με την λήξη των εργασιών της δεύτερης Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής στις 4 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το Σύνταγμα παραγράφονται οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης που αναδείχτηκε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και δεύτερη δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου που αφορά την υπόθεση της Proton Bank και σχηματίστηκε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Επίσης, διαβιβάστηκαν δικογραφίες για τον υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση και τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη μετά από μήνυση πολίτη, καθώς και τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών.

By