Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπό αστυνομική προστασία η Σύγκλητος στο ΕΚΠΑ

Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση

EKPA

Με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης, σύμφωνα με το skai.gr. Περίπου 30 άτομα βρίσκονται έξω από την αίθουσα και ζητούν να εισέλθουν εκ νέου στο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος είχε διακοπεί την πρηγούμενη Πέμπτη όταν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι εισέβαλαν στην αίθουσα και σταμάτησαν την συνεδρίαση χωρίς να επιτρέπουν μάλιστα στον πρύτανη του Ιδρύματος και στους υπόλοιπους πανεπιστημιακούς να αποχωρήσουν.

Ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ώρες σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Το μεσημέρι φοιτητές από δεκάδες συλλόγους διοργανώνουν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και συγκέντρωση στις 12 μ.μ στο Σύνταγμα.

«Ο νόμος στο ΕΚΠΑ θα εφαρμοστεί» διεμήνυσε από την μεριά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τα έκτροπα της Πέμπτης ενώ παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στον πρύτανη, Θεόδωρο Φορτσάκη.

«Αυτή η κατάσταση όπου βλέπω φως, ανοίγω την πόρτα και μπαίνω, κλειδώνω όποιον θέλω μέσα, βγαίνω – μπαίνω ότι ώρα θέλω, δεν μπορεί να είναι κατάσταση που αφορά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Είναι αδύνατον το 2014» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

By