Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υπό διαμόρφωση το σχέδιο νόμου για τη φορολογία ακινήτων

Θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση

akinita athinaΗ διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους στους φορολογούμενους αποτελούν το βασικό γνώμονα στο σχεδιασμό του νέου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος αντικαθιστά τους παλαιούς φόρους, διευκρίνισε πριν λίγο, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο οικονομικών.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η νέα φορολογία είναι ακόμη υπό επεξεργασία, το δε σχέδιο νόμου θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση. Ως εκ τούτου οι σχετικές πληροφορίες και οι πίνακες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή».

Να μην υποβάλουν οι φορολογούμενοι δηλώσεις Ε-9 για αγροτεμάχια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου ζητεί με μήνυμά του στο twitter ο γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης, προκειμένου να υποβάλλονται έως τότε μόνον οι δηλώσεις Ε-9 για ακίνητα με κτίσματα, καθώς υπάρχουν προβλήματα υπερφόρτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis net.

Με το μήνυμά του μέσω του twitter ο κ.Θεοχάρης καλεί τους φορολογούμενους να υποβάλουν τα στοιχεία του Ε-9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία για τα αγροτεμάχια.

Yψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο thepaper  διαψεύδει τις σχετικές διαρροές περί είσπραξης 1 δισ. ευρώ από τα αγροτεμάχια, αλλά 150 εκατ. ευρώ.  Για παράδειγμα, ένα αγροτεμάχιο 8 με 10 στρεμμάτων θα φορολογηθεί σχεδόν με 200 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By