Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπ. Παιδείας: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία σχετικά με την διαγραφή των φοιτητών

«Αν υιοθετούσαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο αριθμός των διαγραφέντων θα ήταν μεγαλύτερος»

syriza

«Διγλωσσία» και «λαϊκισμό» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας, σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί της ρύθμισης για τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Στις 7/8/2014, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητούσαν τη διαγραφή των παραγράφων 9,α, 9,β, και 9,γ, του άρθρου 80 του ν. 4009/2011 και την αντικατάστασή τους ως εξής: «Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μπορούν να προβούν, μόνο στη διαγραφή των φοιτητών που δεν εγγράφονται σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, ή που δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, με εξαίρεση την περίπτωση συνδρομής ανωτέρας βίας ή πραγματικού και σοβαρού κωλύματος.

Στις 21/08/2014 ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν δεχόμαστε τις διαγραφές φοιτητών»», τονίζει στη συνέχεια το υπουργείο και προσθέτει: «Επιτέλους η ανευθυνότητα, η διγλωσσία και ο λαϊκισμός έχουν τα όριά τους», υπενθυμίζοντας ότι το υπουργείο προχώρησε σε συγκεκριμένη ρύθμιση με το θέμα μαζί με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ, με την οποία αποφασίστηκε να «δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη».

Ακόμη, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που υιοθετούσε την πρόταση των 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «ο αριθμός των υπό διαγραφή φοιτητών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Επιπροσθέτως, ενώ ο νόμος αφορά τους φοιτητές που ενεγράφησαν από το 2003 και πίσω, με τις υπό πρόταση καταργούμενες διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος θα αφορούσε και φοιτητές που ενεγράφησαν από το 2003 και μετά».

By