Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή

Κατηγορία κινδύνου 4

purosvestiki

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

• Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

• Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

• Νήσος Κύθηρα (Περιφέρεια Αττικής και Νήσων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των ανωτέρω περιοχών, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν εκδήλωση πυρκαγιάς, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

By