Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φάκελοι με σφαίρες σε Γιώργο Προβόπουλο και Γιάννη Πρετεντέρη

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τους φακέλους με σφαίρες σε Προβόπουλο και Πρετεντέρη

provopoulos

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, καθώς δέχθηκε έναν φάκελο στον οποίο περιέχονταν δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών. Ο φάκελος έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του κ. Προβόπουλου και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Εκτός από τις δύο σφαίρες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε και επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο. Ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος φέρεται ως αποστολέας και από πού εστάλη ο φάκελος. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα.

Εν τω μεταξύ, φάκελο έλαβε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης. Ο γνωστός δεν τον άνοιξε και τον παρέλαβε απευθείας η αντιτρομοκρατική.

Οι «Λαϊκοί Τιμωροί»

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σφαίρες είχε στείλει και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» στις αρχές του 2010 και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 επίσης είχαν σταλεί σφαίρες Καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον της ΔΟΥ Χανίων, καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και προσφάτως στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

Επιπλέον όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», φάκελος με σφαίρες είχε αποσταλεί στα γραφεία του ΠαΣοΚ τον Οκτώβριο του 2011.

ΠΑΣΟΚ: Καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης  

Την απόλυτη του καταδίκη του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για το περιστατικό με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την  προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη.

Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν.

Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται».

ΣΥΡΙΖΑ: Λειτουργεί αποπροσανατολιστικά η εν λόγω αποστολή

Το γεγονός καταδίκαζε και η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω ανακοίνωση της. «Είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία» σημειώνει ο γραφείο Τύπου του κόμματος.

 NΔ: Mαταιοπονούν εάν νομίζουν πως θα σπείρουν φόβο 

Το περιστατικό καταδικάζει και η «γαλάζια» παράταξη : «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές.

Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

ΚΚΕ: Καμία σχέση με τους λαϊκούς αγώνες οι τρομοκρατικές ενέργειες

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες. Όπως τονίζει «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By