Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Και οι 11 ήταν …«παπανδρεϊκοί»

Ποιοι είναι οι υπογράφοντες τη χθεσινή επιστολή με αποδέκτη τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Moraitis«Παπανδρεϊκών» καταβολών είναι οι 11 υπογράφοντες επιστολή προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν «να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας».

Και τα 11 στελέχη είναι μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ στο παρελθόν έχουν διατελέσει τόσο σε κυβερνητικές όσο και σε κομματικές θέσεις. Ειδικότερα:

Κελεπούρης Ανδρέας: πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, με παραδοσιακές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου.

Κίτσιος Βασίλης: πρώην Γραμματέας Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του κ.Μωραϊτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης αντίστοιχα.

Μακρυπίδης Ανδρέας: εφοριακός στο επάγγελμα, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Μωραΐτης Θάνος: Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, υφυπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, καθώς αξιοποιήθηκε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα της διακυβέρνησης στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. Ανήκει στην «ομάδα των υφυπουργών», δηλαδή στελεχών νεότερης γενιάς που διετέλεσαν σε υπουργικές θέσεις με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ντόλιος Γιώργος: βουλευτής από το 2004 και εξής, διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου από το 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Ξεκαλάκης Στέφανος: Τοπογράφος-Μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε Γραμματέας Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο που Γραμματέας του ΕΣ του Κινήματος ήταν ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Όθωνας Μανώλης: Μέλος της «ομάδας των υφυπουργών», αξιοποιήθηκε επίσης στην κυβέρνηση Παπανδρέου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Παπαθανάση Αφροδίτη: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, με στενή πολιτική φιλία με τους πρώην υπουργούς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Χρήστο Παπουτσή. Διετέλεσε Ειδική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ανάπτυξης επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το Γιώργο Παπανδρέου (2005- 2009) ήταν Επιστημονική Συνεργάτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό & Εθνικό Κοινοβούλιο.

Πεταλωτής Γιώργος: Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου αρχικά και κατόπιν υφυπουργός Δικαιοσύνης. Βουλευτής Ροδόπης, από τα κεντρικά πρόσωπα του πρωθυπουργικού τότε περιβάλλοντος.

Σαχινίδης Φίλιππος: Μέλος της «ομάδας των υφυπουργών», βουλευτής Λάρισας και υφυπουργός αρχικά, μετέπειτα αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου. Θεωρείται «εφεδρεία» για τους «παπανδρεϊκούς», ως το πιο πολλά υποσχόμενο στέλεχος της «ομάδας των υφυπουργών».

Τάτσης Κωνσταντίνος: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με δραστηριότητα στον τομέα του απόδημου Ελληνισμού, που ανήκει στο περιβάλλον των «παπανδρεϊκών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By