Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φαβορί η Αλγερία να ακολουθήσει το Βέλγιο στους 16…

Όμιλοι… τέλος σε λίγη ώρα, στις 11, με τις συναντήσεις Βέλγιο-Κορέα και Ρωσία-Αλγερία, με τους κόκκινους διάβολους του Μαρκ Βίλμοτς να κάνουν σχέδια για τους… Αμερικανούς (καθώς μ’ αυτούς κοντράρονται στη φάση των 16 -πλην συγκλονιστικού απροόπτου, να ηττηθούν δηλαδή οι Βέλγοι και να φθάσει… στ’ άστρα η ομάδα της Αλγερίας).

thumbnail (7)

Για τη Νότια Κορέα –που παίζει με το Βέλγιο στο Σάο Πάουλο- όνειρο απατηλό φαντάζει η πρόκρισή της γιατί, ακόμη και με νίκη δεν εξασφαλίζεται.  Αν κερδίσει (λέμε, αν) φθάνει τους 4 βαθμούς, αλλά εκεί μπορεί να ανέβει και  η Αλγερία που έχει ήδη, καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Οι διαφορές και η βαθμολογία τώρα: Βέλγιο 6 (3-1), Αλγερία 3 (5-4), Ρωσία 1 (1-2), Κορέα 1 (3-5).

Ας μη μακρηγορούμε, η Κορέα δεν έχει τις δυνατότητες να κερδίσει το Βέλγιο, όσους βασικούς κι αν προφυλάξει ο Βίλμοτς!

Με τη γλώσσα των αριθμών (προϊστορία) το Βέλγιο έχει δύο νίκες, ενώ ένας αγώνας τελείωσε ισόπαλος.

Οι μονομάχοι σε Μουντιάλ:

1990: Βέλγιο -Κορέα 2-0. Φάση ομίλων. Οι δύο ομοσπονδιακοί τεχνικοί ήταν στην αποστολή. Ο Βίλμοτς έμεινε στον πάγκο, ο Χονγκ Μιουνγκ-μπο ήταν βασικός. Η Κορέα τερμάτισε τελευταία χωρίς νίκη. Το Βέλγιο πέρασε ως δεύτερο.

1998: Βέλγιο –Κορέα 1-1. Φάση ομίλων. Οι νυν ομοσπονδιακοί αγωνίστηκαν όλο το παιχνίδι. Αποκλείστηκαν –τότε- και οι δύο χωρίς, μάλιστα, νίκη.

Η Αλγερία… κάνει παιχνίδι – οι Ρώσοι μπορούν;

Στην Κουριτίμπα η Αλγερία έχει το παιχνίδι… στα πόδια της! Χρυσή ευκαιρία της παρουσιάζεται να περάσει στις 16 καλύτερες του πλανήτη, 32 χρόνια μετά –όταν η συνομωσία Γερμανίας και Αυστρίας την απέτρεψαν από… το θαύμα -σόρι, από το ταξίδι στον δικό τους Παράδεισο…

Με νίκη η Αλγερία επί της Ρωσίας, περνά δεύτερη πίσω από το Βέλγιο, ενώ ευνοείται και με ισοπαλία-αλλά με συνδυασμό στη διαφορά τερμάτων με τη Νότιο Κορέα (εφ όσον αυτή κερδίσει τους Βέλγους).

Η Ρωσία ελπίζει –ασφαλώς, Ρωσία είναι. Δεν έχει δείξει πολλά πράγματα, γενικώς είναι πολύ μακριά από αυτά που θα ήθελαν και θα περίμεναν οι φίλοι της. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να βγάλει κάτι από τον καλό της εαυτό και να δικαιωθεί έτσι και η προσπάθεια του Καπέλο;

Η παράδοση; Ένα παιχνίδι –και μια ισοπαλία, 2-2, στο μακρινό 1964. Όμως τότε μιλούσαμε για Σοβιετική Ένωση.

Διαιτητής στην Κουριτίμπα ο Τούρκος Τζιουνέιτ Τσακίρ (όχι, Έλληνες διαιτητές δεν υπάρχουν στο Μουντιάλ. Μόνο… στην κρατική τηλεόραση, ο Περικλής Βασιλάκης).

 

By