Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φαμπιούς: Έρχονται κυρώσεις κατά της Ρωσίας ακόμη και εντός της εβδομάδας

«Η μόνη θεμιτή ψηφοφορία είναι αυτή της 25ης Μαΐου για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουκρανία. Η ψηφοφορία της 16ης Μαρτίου δεν έχει νομιμότητα», τόνισε ο Λοράν Φαμπιούς

Russia's President Putin looks at his Ukrainian counterpart Yanukovich during a signing ceremony after a meeting of the Russian-Ukrainian Interstate Commission at the Kremlin in Moscow

Oι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία μπορεί να επιβληθούν ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αν η Μόσχα δεν απαντήσει σε μια πρόταση για τον κατευνασμό της κρίσης, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Inter, είπε πως το προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου δημοψήφισμα στην Κριμαία για την ένωση της περιοχής αυτής με τη Ρωσία είναι αθέμιτο και ότι μια προσάρτηση της περιοχής από τη Μόσχα θα ήταν παράνομη.

«Η μόνη θεμιτή ψηφοφορία είναι αυτή της 25ης Μαΐου για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουκρανία. Η ψηφοφορία της 16ης Μαρτίου δεν έχει νομιμότητα», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

By