Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φαντασιοπληξία ή προβοκάτσια;

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα της Αυγής για προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Μαξίμου. Οργισμένη διάψευση Κεδίκογλου.

NDvsSYRIZA

Φωτιές έβαλε στο πολιτικό σκηνικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», που μιλά για προβοκάτσια κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση οργανωμένο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπική εντολή του Αντώνη Σαμαρά.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως: «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους. Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.»

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ειδικός συνεργάτης υποστηρίζει ότι την προβοκάτσια κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εισηγηθεί οι «ακραίοι σύμβουλοι» του Αντώνη Σαμαρά και το έχει συζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην αστυνομία και την ΕΥΠ, όσο και στη Δικαιοσύνη. Σειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος Σαμαρά  και συγκεκριμένα των Βορίδη, Λαζαρίδη και Κρανιδιώτη για τα δύο άκρα, τη βία της αριστεράς και τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με λογικές εκτός νόμου και αναφέρεται στη διαφωνία καραμανλικών με τη θεωρία των δύο άκρων και σε διαρροές για αντίθεση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή.

Ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε σχολιάζοντας στο thepaper.gr την ερώτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την ΕΥΠ κάνει λόγο για όξυνση του εσωτερικού διπόλου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που λειτουργεί προς όφελος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το καραμανλικό στρατόπεδο υποστήριζαν πάντως ότι πρόκειται για μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσει πολιτικά οφέλη αναδεικνύοντας ανύπαρκτους διαχωρισμούς και δήλωναν ενόχληση από το δημοσίευμα. Ωστόσο ο άκρως καραμανλικός Προκόπης Παυλόπουλος έριξε ευθείες βολές σήμερα χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης άφησε αιχμές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By