Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει απόψε το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

 Στις 8.30 στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους

festivalA

Για 54η χρονιά ξεκινά απόψε στις 8.30 στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λιτή -όπως προαναγγέλλουν οι διοργανωτές- αλλά ήδη sold out λόγω της «υστερίας» που κατέλαβε μεγάλο μέρος του κοινού για τον «ανεξάρτητο» Αμερικανό κινηματογραφιστή Τζιμ Τζάρμους (ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) θα είναι η αποψινή τελετή έναρξης της οποίας θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί / Only Lovers Left Alive» παρουσία του δημιουργού, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Ο Τζάρμους («πνευματικό παιδί» του Βίμ Βέντερς αλλά και πολλών Ευρωπαίων κινηματογραφιστών) που θεωρείται εκπρόσωπος του ανεξάρτητου Αμερικάνικου κινηματογράφου, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κυριακή.

Παρόντες στην αποψινή τελετή, πλην του 60χρονου Τζάρμους, θα είναι ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν του οποίου η τελευταία ταινία «Νεμπράσκα» θα προβληθεί στην τελετή λήξης την επόμενη Κυριακή ενώ ο Πέιν είναι και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By