Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Φιλιππίδης: Θα επιστρέψω για να απολογηθώ- Όλα τα χρήματα μου είναι δηλωμένα

O πρώην πρόεδρος του ΤΤ άφησε αιχμές για τον Γιώργο Προβόπουλο και την υπόθεση της Alapis

taxidromikotamieuftirio

Νέα παρέμβαση έκανε σήμερα το πρωί (ANT1) ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης για το ένταλμα σύλληψής του.

Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να απολογηθεί. «Θα τηρήσω τον λόγο μου και θα έρθω», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι να συλληφθεί, να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και κατόπιν στον ανακριτή για να απολογηθεί.

«Αυτή τη στιγμή είμαι καταζητούμενος και αυτοβούλως θα παραδοθώ» ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης.

Σχετικά με το πόρισμα της κ. Παπανδρέου ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι «αυτό περιλαμβάνει πολλά πράγματα που αν όμως με είχε φωνάξει η κ. Παπανδρέου να συζητήσουμε, δεν θα περιλαμβάνονταν».

Παράλληλα εξήγησε ότι πούλησε συμμετοχές που είχε σε κάποιες εταιρείες και αυτό δημιούργησε ένα ποσό στη δήλωσή του το 2008, ενώ τα δάνεια που αναφέρει η κ. Παπανδρέου αφορούν στο 2009. «Όλα είναι περασμένα στις φορολογικές μου δηλώσεις και στα πόθεν έσχες μου. Για αυτό αναφέρω ότι η κυρία Παπανδρέου δεν με φώναξε ποτέ». Φώναξέ με να σου εξηγήσω αναλυτικά για όλα τα ποσά, μην με ξεφτιλίζεις στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Ερωτηθείς για τον αν υπάρχει όρος στα δάνεια που αναφέρει πως μετά την χορήγηση του δανείου η τράπεζα δεν υποχρεούται να εξετάσει που πήγαν τα χρήματα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι «τα κείμενα των συμβάσεων τα κάνουν οι νομικές υπηρεσίες, δεν μπορώ αυτή την στιγμή να αναφερθώ στο αν περιλαμβάνεται ο όρος αυτός σε συγκεκριμένα δάνεια, αν δεν δω τα στοιχεία».

Επίσης, άφησε αιχμές για τον Γιώργο Προβόπουλο για τον οποίο είπε ότι «γιατί δεν διώκεται για το γεγονός ότι έδωσε άδεια στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να διαχειριστεί δάνεια 2 δισ. ευρώ του κοσμάκη

«Επίσης οι άλλες τράπεζες που χρηματοδότησαν την Alapis γιατί δεν διώκονται; Ας μην ψάχνουμε μόνο τα 200 εκατ. ευρώ ας ψάξουμε και τα 50 δισ. ευρώ που πήραν οι τράπεζες…» είπε με νόημα ο κ. Φιλιππίδης.

«Βλέπω μια φοβερή στοχοποίηση, θέλουν να με προφυλακίσουν, γιατί λέει χαρακτηρίζομαι ως ύποπτος φυγής. Ο Άγγελος φιλιππίδης δεν πρόκειται να φύγει. Βεβαίως έχω τη δυνατότητα να ζήσω στο εξωτερικό όμως δεν πρόκειται να τραπώ σε φυγή. Εγώ τα δύο τρίτα του χρόνου μου ζω στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει δουλειά στην Ελλάδα. Μακάρι να υπήρχε δουλειά στην Ελλάδα να ζούσα μόνιμα εκεί» εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι «έχω στοιχεία για να υπερασπίσω τον ευατό μου και αυτό θα κάνω, μπροστά στον ελληνικό λαό και στους χιλιάδες εργαζόμενους του Τ.Τ. Τελειώνω κάποιες δουλειές που έχω να κάνω εδώ και επιστρέφω στην Ελλάδα να δώσω τις εξηγήσεις μου».

Ερωτηθείς σχετικά με τα αδικαιολόγητα ποσά που τον αφορούν και περιλαμβάνονται στο πόρισμα ο κ. Φιλιππίδης εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ποσά που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.

«Μπαίνω το 2007 στο δ.σ. του ΤΤ, μέσα στους επόμενους μήνες πουλάω όλες τις συμμετοχές που έχω σε κάποιες εταιρείες. Όλα αυτά τα ποσά περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση για τη χρήση του 2008. Είναι συγκεκριμένοι αγοραστές, συγκεκριμένες πωλήσεις, συγκεκριμένα τα εμβάσματα. Εγώ όταν μείωσα τον μισθό μου στο μισό γιατί έπερεπε να το κάνω όταν ο ελληνικός λαός πέρναγε όλα αυτά τα προβλήματα. Θεωρησα ότι έπρεπε να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω χρήματα» τόνισε.

Ερωτηθείς για το γεγονός, σύμφωνα με το πόρισμα, ότι έδωσε δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες χορήγησης τους αλλά εξυπηρετούσαν τις τσέπες αυτών που έπαιρναν τα λεφτά, ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι «δεν θέλω να αναφερθώ στον όρο, ότι δεν θα εξετάσω ποτέ τους λόγους για το που θα πάνε τα λεφτά, σας είπα ότι δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται αυτός ο όρος. Αν αυτό έχει συμβεί είναι ένα τραγικό λάθος, όμως δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή αν περιλαμβάνεται αυτός ο όρος, σε ποια δάνεια έχει μπει κάτι τέτοιο. δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να απαντήσω σε αυτό».

Καταλήγοντας ο κ. Φιλιππίδης επανήλθε στο θέμα απολογίας του και τόνισε ότι «για να είσαι ύποπτος φυγής, πρέπει να είσαι άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο και εγώ δεν είμαι τέτοιος. Ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. θα επιστρέψω και θα απολογηθώ».

«Το αργότερο μέχρι την άλλη Παρασκευή θα έχω επιστρέψει» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By