Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 12 νεκροί από το τυφώνα Ραμασούν

Τα θύματα, μεταξύ τους ένα αγοράκι 11 μηνών και μια τριμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους όταν τα σπίτια τους μέσα στα οποία βρίσκονταν κατέρρευσαν στις επαρχίες Κεζόν και Σεβίτε

cyclon

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αλιείς φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν από τις βόρειες Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα, ενώ περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και διανυκτέρευσαν σε κέντρα φιλοξενίας για έκτακτες καταστάσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Τα θύματα, μεταξύ τους ένα αγοράκι 11 μηνών και μια τριμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους όταν τα σπίτια τους μέσα στα οποία βρίσκονταν κατέρρευσαν στις επαρχίες Κεζόν και Σεβίτε, καταπλακώθηκαν από δένδρα, στύλους ηλεκτρικού ρεύματος, τοίχους που κατέρρευσαν ή πνίγηκαν από ποτάμια που υπερχείλισαν.

Το μάτι του τυφώνα Ραμασούν που συνοδευόταν το πρωί από ανέμους ταχύτητας 200 χλμ. την ώρα, του πρώτου τυφώνα της εποχής που πλήττει τη χώρα φέτος, πέρασε νοτίως της Μανίλας, αλλά οι σφοδροί του άνεμοι παρέλυσαν τη ζωή στην πρωτεύουσα.

By