Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φινάλε της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία

Πως έκλεισαν τις καμπάνιες του η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς

Germany's Chancellor Merkel and EU Parliament President Schulz attend a EU leaders summit in Brussels

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι προεκλογικές περιοδείες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του CDU για τις Ευρωεκλογές, στη Βορμς, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για την οικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δέσμευση που ανέλαβαν τότε οι χώρες να υπερασπιστούν την ειρήνη.

«Το καθήκον μας σήμερα είναι να συνεχίσουμε αυτό το έργο και, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, να συνομιλήσουμε με τη Ρωσία, να τείνουμε πάντα το χέρι ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα» τόνισε η καγκελάριος. «Σήμερα λύνουμε με άλλον τρόπο τις διαφορές μας, όχι με τον πόλεμο αλλά με ειρηνικές συνομιλίες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός της στην αμοιβαιοποίηση του χρέους των χωρών-μελών της ΕΕ. «Είμαστε αλληλέγγυοι, βοηθάμε, όμως αναμένουμε και από αυτούς που χρειάζονται βοήθεια» ότι θα κάνουν ό,τι απαιτείται, είπε.

Ο Μάρτιν Σουλτς, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα 75 χρόνια από την έναρξη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου για να ζητήσει από τους παριστάμενους σε συγκέντρωση στη Φρανκφούρτη να «κλείσουν το δρόμο» στους λαϊκιστές.

 Επίσης, αναφέρθηκε σε όσους αντιτίθενται στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήθελαν να δουν τις σχέσεις των χωρών να θρυμματίζονται. «Είναι οι ίδιοι που προπαγανδίζουν και πάλι μια εθνικιστική ρητορική, τον αντισημιτισμό, το μίσος και το ρατσισμό» υποστήριξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By