Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φοιτητής έκανε τον Παπανδρέου να πει…συγγνώμη

Στο πανεπιστήμιο Columbia ένας Ελληνας φοιτητής  ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό  να παραδεχθεί τα λάθη του.

papandreoucolumbiaΚατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στο  πανεπιστήμιο Columbia ένας “Ελληνας φοιτητής ζήτησε να πάρει το λόγο και τον ανάγκασε να πει «τα κάναμε θάλασσα». Μάλιστα  τον χαρακτήρισε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας και του ζήτησε να πει «mea culpa», δηλαδή λάθος μου.

Ο φοιτητής του είπε ότι είναι «μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Μπορεί να δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δε μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ένα τα κάναμε θάλασσα. Σαν “Ελληνας ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία….».

Στη συνέχεια, αφού ο φοιτητής χειροκροτήθηκε από το ακροατήριο, το λόγο πήρε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ψύχραιμα απάντησε:  «Δεν διαφωνώ μαζί σου. Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή… “Εχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».

Απάντηση έδωσε και στα περί «δυναστείας»  τονίζοντας ότι συνήθως οι δυναστείες δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου.

[space size=»30″]

By