Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φοιτητικό σπίτι σε μόλις 10 τετραγωνικά μέτρα

Για έναν φοιτητή η εύρεση μίας οικονομικά προσιτής αλλά και βιώσιμης κατοικίας είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Η αρχιτεκτονική εταιρία Tengbom ήρθε με μια νέα και έξυπνη ιδέα, ως απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, σχεδιάζοντας ένα φοιτητικό σπίτι μόλις 10 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο μπορεί να δει κανείς στο Virserum Art Museum, στη Σουηδία.

Το μικρό αυτό σπίτι είναι προσιτό και λειτουργικό, καθώς και φιλικό προς το περιβάλλον. Τα 10 τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετός χώρος για τις απαραίτητες ενέργειες ενός φοιτητή, αν υποθέσουμε ότι δεν θα χρειάζεται να το μοιραστεί με κάποιους καλεσμένους.

[pullquote style=»border-left»]Για να είναι επιτυχής, λοιπόν, η διαμόρφωσή του, οι αρχιτέκτονες έπρεπε να έχουν μια καινοτόμο προσέγγιση, βρίσκοντας νέες λύσεις για παλιά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι πολύ συμπαγής και περιορισμένος, δεν σου δίνει την αίσθηση του γεμάτου, λόγω του κομψού και μινιμαλιστικού σχεδιασμού του. Η κατοικία διαθέτει κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο ακόμη και ένα κήπο με αίθριο. Με την αποτελεσματική χρήση κάθε ελεύθερου χώρου, οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό το απόλυτα λειτουργικό και άνετο σπίτι. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ φιλόξενο και ζεστό. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο και είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η επιλογή των υλικών βοηθά στη μείωση των εξόδων του κατά 50%, η οποία είναι μια πολύ ωφέλιμη λεπτομέρεια για τους μαθητές. [/pullquote]

[custom_gallery id=»76865″]

By