Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φοροδιαφυγή από τους ιδιοκτήτες της Prada

Οι μετοχές Prada έχουν χάσει το 30% της αξίας τους κατά το τρέχον έτος, λόγω της αδύναμης επενδυτικής εμπιστοσύνης.

ereuna-gia-forodiafugi-stin-prada

Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της Prada ερευνώνται από τις ιταλικές αρχές για πιθανή φοροδιαφυγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού οίκου μόδας.

Η Miuccia Prada και ο Patrizio Bertelli εξετάζονται γύρω από «την ακρίβεια των στοιχείων ορισμένων φορολογικών δηλώσεων του παρελθόντος, σε σχέση με ξένες εταιρείες», όπως μεταδίδει το BBC.

Τον Ιανουάριο η εισαγγελία του Μιλάνου είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα κατά της Miuccia Prada και του Bertelli για φοροδιαφυγή και η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, είχε ανακοινώσει τότε ότι δεν ήταν ενήμερη για το γεγονός.

prada-forodiafygi

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της Prada ότι φέρνει την εταιρεία συμμετοχών της πίσω στην Ιταλία, από το Λουξεμβούργο, το 2013. Η φοροδιαφυγή αφορά τα 10 χρόνια που η Prada είχε βάση το Λουξεμβούργο.

«Ούτε η εταιρεία ούτε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές της συμμετείχε ή συμμετέχει σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Prada, Carlo Mazzi στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Ο οίκος έχει δει τις πωλήσεις του σε Ασία και Ευρώπη να πέφτουν κατακόρυφα αυτό το έτος, οι οποίες οδήγησαν σε πτώση 21% τα κέρδη πρώτου εξαμήνου.

Οι μετοχές της Prada έχουν χάσει περίπου το 30% της αξίας τους από τις αρ΄χες του 2014.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιταλικές φορολογικές αρχές βάζουν στο στόχαστρο οίκους μόδας υψηλού προφίλ. Πέρυσι σχεδιαστές μόδας Domenico Dolce και Stefano Gabbana, επίσης γνωστοί ως Dolce & Gabbana, ερευνήθηκαν.

By