Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όνειρο θερινής νυχτός η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Aπέκλεισε κάθε σκέψη για το θέμα o αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα

Του Νίκου Φιλιππίδη

Παναγιώτης Τζάμαρος
Παναγιώτης Τζάμαρος

Στις «τροικανικές καλένδες» παραπέμπεται οριστικά το ελληνικό αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα A. Semeta από ελληνικού εδάφους σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχεδόν απέκλεισε κάθε σκέψη για το θέμα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε κλάδους της οικονομίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια» για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και άλλων φόρων, καθώς απαιτείται από την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει μια συστηματική εξέταση για τα περιθώρια μείωσης του φόρου, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτά τα περιθώρια δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην ΝΕΤ η οποία με μια συμβολική δήλωση άφηνε κάποια χαραμάδα ικανοποίησης του ελληνικού αιτήματος. Όπως είπε, «οι συζητήσεις για μειώσεις στον ΦΠΑ στην πραγματικότητα δεν είναι ασήμαντο θέμα, αλλά είναι ένα θέμα που δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να υποβαθμίσει τη συνολική είσπραξη φόρων και τις δεσμεύσεις που έχουν υπάρξει, διότι τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουν οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By