Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλγαρία: Ξεκινά την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία

Κοντά στην περιοχή Έλχοβο, απ΄ όπου περνά το 85% των παράνομων μεταναστών

filakesa

Η Βουλγαρία ξεκίνησε την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite. Ο βουλγαρικός στρατός ξεκίνησε την κατασκευή του φράχτη που θα χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στη Βουλγαρία από την Τουρκία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας.

Την έναρξη της κατασκευής του φράχτη, αποφάσισε χθες ο υπουργός Άμυνας Άνγκελ Νάιντενοφ. Ο κ. Νάιντενοφ είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι προβλέπεται η άμεση επισκευή από τον στρατό, των δρόμων (μήκους 170 χλμ) και η αποκατάσταση της πρόσβασης σε περιοχές στις οποίες θα γίνει εγκατάσταση επιπλέον ειδικού εξοπλισμού για την παρακολούθηση των συνόρων.

Η κατασκευή του φράχτη ξεκινά με βάση απόφαση που έλαβε η Βουλγαρική Βουλή σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το βουλγαρικό κράτος θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάσχεσης της εισροής προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία.

Στις 17 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Βασίλ Μαρίνοφ είπε ότι ο μήκους 30 χλμ και ύψους 3 μέτρων φράχτης θα κατασκευαστεί κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας – Τουρκίας κοντά στην περιοχή Έλχοβο, απ΄ όπου περνά το 85% των παράνομων μεταναστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By