Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Φρένο στην έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής

Τα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου θα ξεκινήσουν μόνο όταν τακτοποιηθούν όλες οι καυτές εκκρεμότητες, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

meimarakis 01Φρένο στην έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής βάζει ο Ευ. Μεϊμαράκης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι «300» θα παραμείνουν στα έδρανά τους μέχρι να κλείσουν όλα τα μεγάλα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Άποψη του Προέδρου της Βουλής είναι πως το θέμα των θερινών τμημάτων θα εξεταστεί αφού ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 5,8 δισ. ευρώ, του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και της πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Τόσο πάντως, το πολυνομοσχέδιο –σκούπα, όσο και εκείνο για τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συζητηθούν με κανονικές και όχι με κατεπείγουσες διαδικασίες –γεγονός που θα προκαλούσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης- κι αυτό πιστώνεται, όπως σχολίαζαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, στον Ευ. Μεϊμαράκη που προέβη στις σχετικές συνεννοήσεις με την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής βάζει επίσης, ένα τέλος και στα σενάρια που κάνουν λόγο για λουκέτο στη Κανάλι της Βουλής. Άλλωστε, όπως είπε, και ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης κατά την διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, «το Κανάλι της Βουλής, ανήκει στη Βουλή». Η αποκατάσταση του σήματος πάντως, θα επέλθει μόλις αρχίσει να εκπέμπει  η ΝΕΡΙΤ ή ο μεταβατικός φορέας. Όλο αυτό το διάστημα το Κανάλι εκπέμπει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.-

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By