Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φωτιά παίρνουν τα έξοδα για τα αυτοκίνητα

Απαγορευτική έχει καταντήσει η κατοχή αυτοκινήτου λόγω της φορολογίας, των καυσίμων και των ασφαλίστρων

foros_autokinita650

Μπορεί οι δαπάνες για την αγορά και την συντήρηση (επισκευές) των αυτοκινήτων να έχουν μειωθεί, οι μεν πρώτες κατά 2,2 %, οι δεύτερες κατά… 2,1%, ωστόσο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στοιχίζει ακριβά εξαιτίας των υψηλών τελών κυκλοφορίας και των καυσίμων που βάζουν φωτιά στις τσέπες των κατόχων τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το δείκτη τιμών καταναλωτή του 2012, που αναφέρονται στην έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για τον κλάδο αυτοκινήτου, προκύπτει ότι μέσα στο 2012 οι δαπάνες για τέλη κυκλοφορίας- διόδια εκτινάχθηκαν στο +8,8% και για τα καύσιμα – λιπαντικά στο +6,4%.

Συγκεκριμένα η έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ  παρουσιάζει τη μεταβολή του γενικού επιπέδου τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών που απαρτίζουν το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) για το έτος 2012 σε σύγκριση με το 2011 και προκύπτει πως από το σύνολο των ομάδων και υποομάδων του ΔΤΚ απομονώθηκαν οι κάτωθι υπο-ομάδες της ομάδας: «7. Μεταφορές», των οποίων οι αυξήσεις από έτος σε έτος θεωρούνται σημαντικές για την ασφάλιση αυτοκινήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By