Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Φωτιά» στον αέρα για την πτήση MH370;

Μπαταρίες λιθίου που θεωρούνται επικίνδυνες ως εύφλεκτο υλικό μετέφερε η μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

malaysia_airlines--621x414

Η διοίκηση των Μαλαισιανών Αερογραμμών παραδέχθηκε τελικά ότι η πτήση MH370 μετέφερε εύφλεκτο φορτίο από μπαταρίες λιθίου, επαναφέροντας έτσι το σενάριο να ξέσπασε φωτιά στο μοιραίο Boeing.
MH370

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Malaysia Airlines παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι όντως το αεροσκάφος μετέφερε επικίνδυνο υλικό, κάτι που πριν από τέσσερις μέρες είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.

Την Τρίτη είχε δηλώσει ενώπιον των συγγενών των επιβατών ότι ερευνούσαν το φορτίο του αεροσκάφους, είχε ξεκαθαρίσει όμως ότι δεν θεωρούσε επικίνδυνες τις μπαταρίες, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία τονίζει ότι είναι ένα άκρως επικίνδυνο υλικό, γιατί όπως είπε ήταν συσκευασμένες σύμφωνα με τη νομοθεσία.

malaysia-airplaneCCC

Οι μπαταρίες λιθίου, που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για αρκετές φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε αεροσκάφη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι μπαταρίες λιθίου έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για περισσότερο από 140 περιστατικά φωτιάς από τον Μάρτιο του 1991 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2014.

malaysia600_160314

Σε μια περίπτωση, η πτήση 6 της εταιρείας UPS συνετρίβη στην προσπάθεια του πιλότου να κάνει αναγκαστική προσγείωση τον Σεπτέμβριο του 2010 πετώντας από το Ντουμπάι στην Κολονία.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής ασφαλείας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η αποκάλυψη αυτή ενισχύει την πεποίθησή του ότι ξέσπασε φωτιά στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους, καταστρέφοντας το σύστημα επικοινωνίας και γεμίζοντας την καμπίνα με τοξικά αέρια.

By